Külföld

2009.11.12. 22:33

Barrosónak a Rubik-kocka segít

Brüsszel - A Rubik-kocka segíthet megoldani az Európai Unióban jelenleg zajló "pozíciópókert" - mondta egy kacsintás kíséretében Brüsszelben José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben.

MTI

Az EU-ban két olyan új tisztség kiadó, amelyekről a Lisszaboni Szerződés rendelkezik. Jelenleg még az Unió "külügyminisztere" és "elnöke", vagyis az Európai Tanács állandó elnöke kerestetik.

A közösség állam- és kormányfői leghamarabb a november 19-re összehívott csúcstalálkozón juthatnak megegyezésre a jelöltekről.
   
"Ez legalább annyira bonyolult, mint a bűvös kocka kirakása" - jegyezte meg Barroso. A helyes egyensúlyról van szó - tette hozzá a portugál politikus, akinek egész különleges kockája van: színes felületek helyett ugyanis a tagországok címerei, és az Európai Uniót jelképező csillagok fedik a kis lapocskákat.
   
Barroso tudósoktól, akadémikusoktól és művészektől kapta ajándékba a bűvös európai uniós kockát, az ajándékozók között maga Rubik Ernő feltaláló is szerepelt.

"Az asztalomon fogom tartani, emlékeztetőül arra, hogy néha milyen nehéz is az Európai Uniót mindig egy kalap alatt tartani" - fogalmazott a politikus.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!