Külföld

2009.09.28. 18:28

Bizarr öngyilkossági hullám a France Telecomnál

Párizs - Másfél év alatt 24 dolgozó lett öngyilkos a France Telecom óriásvállalatnál; ezúttal egy 51 éves kétgyerekes apa vetett véget életének.

MTI

A férfi egy autópályára vezető hídról vetette le magát Észak-Savoyában - jelentette hétfőn a Le Dauphine Libéré című helyi lap. A mintegy százezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat elnöke, Didier Lombard is megerősítette az újabb halálhírt, és a helyszínre utazott.

A telekommunikációs cég munkatársa üzenetet hagyott hátra kocsijában, ebben azt írta, hogy cselekedetének oka a munkahelyén uralkodó hangulat. Legutóbb szeptember 11-én történt hasonló eset, akkor a vállalat egy 32 éves nőalkalmazottja vetette ki magát irodája ablakából, miután megtudta, hogy új főnököt kap. Alig néhány nappal korábban egy másik alkalmazott hasba szúrta magát egy vállalati tanácskozáson.

Szeptemberben Xavier Darcos munkaügyi miniszter megbízottat küldött a vállalathoz, hogy megfigyelje a cégnél az öngyilkossági hullám nyomán elrendelt egészségügyi és biztonsági tanácskozásokat.

A szakszervezetek szerint az egykor állami kézben lévő vállalat átalakítása okolható az öngyilkosságok közül többért. 2006 és 2008 között a France Telecom 22 ezer dolgozójától vált meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!