Külföld

2009.11.11. 09:40

Cápafigyelő helikopterekkel vigyázzák a sydneyi fürdőzőket

Sydney - Cápafigyelő helikopterekkel vigyáznak majd a sydneyi fürdőzőkre.

MTI

Ausztrália legnagyobb városának strandjai fölött a cápák növekvő száma miatt vetik be a légi járőröket decemberben és januárban.
   
A Csendes-óceán partján fekvő város körzetéből az idén már három cápatámadásról érkezett jelentés. A Bondi és az Avalon strand szörfösei, valamint a Sydney-öbölben megtámadott haditengerészeti búvár túlélték a cápákkal való találkozást.
   
Sydney partjait évtizedekig hálókkal védték a cápáktól, idén lesz az első alkalom, hogy a karácsonyi fürdőszezon idejére, december 19. és január 10. között légi járművekkel is figyelik a partokat.
   
Ian Macdonald tartományi miniszter szerint a megnövelt biztonsági intézkedések ellenére sem garantálják teljességgel a tengereikben úszók biztonságát.
   
A környezetvédelmi intézkedések hatására a város környéki vizek tisztábbak lettek, ezzel viszont a cápák száma is növekedett, amelyek halak után kutatva egyre közelebb merészkednek a partokhoz - magyarázták tengerbiológiai szakértők.
   
Ausztráliában számtalan cápafaj, köztük a nagy fehér cápa is védettséget élvez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!