Külföld

2009.11.20. 00:31

Emelnék a vodka minimálárát Oroszországban januárban

Moszkva - Emelnék a vodka minimálárát januárban egy orosz kormánybizottság javaslata alapján, részeként Dmitrij Medvegyev orosz államfő alkoholizmus elleni kampányának.

MTI

A bizottsági javaslat szerint a legolcsóbb vodka árát több mint 50 százalékkal növelnék. A félliteres vodka minimálára a javaslat szerint 89 rubel (3,10 dollár) lenne.
   
Az orosz államfő augusztusban indított harcot az alkoholizmus ellen. Dmitrij Medvegyev akkor megdöbbentőnek mondta azt a hivatalos adatot, amely szerint évente 18 liter tiszta alkoholra átszámított szeszt fogyaszt egy átlagos orosz állampolgár.
   
A félliteres kiszerelésű vodka uralja az orosz vodka-piac 60 százalékát. A Reuters példaként felhozott egy moszkvai élelmiszerbolt-hálózatot, ahol  jelenleg a legolcsóbb vodkát 50,80 rubelért kínálják. Oroszországban az átlagbér 18.702 rubel (651 dollár). Ezt azt jelenti, hogy egy átlagbérből 368 üveggel lehetne venni a legolcsóbban árusított vodkából a példaként ismertetett bolthálózatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!