Külföld

2011.09.23. 12:45

Hitele miatt gyújthatta fel magát a varsói miniszterelnöki hivatal előtt

Egy 49 éves férfi felgyújtotta magát péntek déltájban a varsói miniszterelnöki hivatal előtt, a kormányőrök gyorsan eloltották a lángokat, a férfit súlyos égési sérülésekkel kórházba szállították - jelentette a lengyel tömegtájékoztatás.

MTI

"Öngyilkossági kísérlet történt. A kormányőrség (BOR) észlelte az eseményt, és megakadályozta a tragédiát. Pokrócokat hoztak ki a miniszterelnöki hivatalból, és eloltották a lángokat. A férfi a miniszterelnök számára egy levelet hagyott, amely most a kancellárián van" - közölte a TOK FM lengyel kereskedelmi rádióval a kormányőrség szóvivője.
   
Mint arról nem hivatalosan értesült a lengyel rádióállomás, a férfi a levelet szétküldte a lengyel médiumoknak. Állítólag pénzügyi problémái voltak, és nem tudta fizetni a hitelét, ezért szánta el magát ilyen végzetes lépésre.
   
Donald Tusk miniszterelnök, aki éppen kampánykörúton van az országban, értesült az eseményről, és állandó kapcsolatban van hivatalával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!