Külföld

2009.09.07. 15:44

Japán leendő kormányfője a popzenében is sikeres

Tokió - A történelmi választási siker után váratlan zenei sikerben is része volt Hatojama Jukiónak; Japán leendő miniszterelnökének 20 évvel ezelőtt felvett popballadája egy internetes árverésen kelt el szép összegért.

MTI

A "Nyerj meg egy szívet - szállj békegalamb" című balladáért 35 ezer jent (hozzávetőleg 71 ezer forint) fizettek az interneten - számolt be a szigetország sajtója hétfőn.
    
A 62 éves politikus nem sokkal a parlamentbe történő beválasztása után, 1988-ban vette fel a számot. Aszanuma Teruaki komponista szerint a dalt tartalmazó lemezből anno száz példány készült, ezeket többnyire a Demokrata Párt hívei között osztották szét. - Senki sem gondolta, hogy a dal egyszer ennyit érhet - mondta Aszanuma.
    
Az ellenzék közelmúltbéli választási diadala után özönlöttek az ajánlatok a beporosodott "slágerre", amelynek kikiáltási ára 1000 jen (2000 forint) volt. A szerző szerint Hatojama eredetileg egy hagyományos dalt akart felvenni, de Aszanuma úgy gondolta, hogy a politikus városi stílusához jobban illik egy popballada.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!