Külföld

2009.05.29. 12:46

Magyar állampolgárok buszbalesete Kolozsvár közelében

Románia - Magyar állampolgárok sebesültek meg pénteken Kolozsvár közelében egy magyarországi kisbuszt ért baleset miatt.

Szausev Xénia

Rendőrségi források szerint a huszonhét utast szállító, magyar rendszámú kisbusz felborulása miatt tizenegy személy szenvedett sérüléseket, ezek közül hárman súlyosabbat.

Az első híradásból kiderül, hogy a balesetet egy szlovák kamion okozta. Az értesülést megerősítette az MTI-nek Raluca Seucan rendőrségi szóvivő. Eszerint a Kolozsvártól mintegy 50 kilométerre levő Pusztatopa (Topa) közelében helyi idő szerint 10 óra 45 perckor történt a baleset. Egy utánfutós szlovák kamion vezetője nem tartotta be az előtte haladó jármű mögött a szükséges követési távolságot, emiatt amikor ez utóbbi megállt, a kamionnak hirtelen fékeznie kellett. Ennek következtében az utánfutó átcsúszott az út másik oldalára, amelyen éppen a magyar kisbusz haladt szabályosan a szemközti irányból, és amely az utánfutóval ütközve az út szélén lévő árokba borult.

A helyszínre érkező mentők tizenkét személyt láttak el, hét utas - mindegyik magyar állampolgár - esetében pedig   szükségesnek tartották a kórházba szállítást. Horea Simu, a kolozsvári mentőszolgálat főorvosa az MTI érdeklődésére elmondta: tudomása szerint egy közülük nem kívánt kórházba vonulni, így a baleset helyszínéről csak hét embert vittek a kolozsvári baleseti kórházba. A főorvos úgy tudja, egyikük combnyaktörést, egy másik alkarcsont-törés szenvedett, egy harmadik pedig agyrázkódást kapott. Őt tomográfiai és idegsebészeti vizsgálatnak kell alávetni. A többi utasnak csak kisebb fejsérülései vannak - mondta a főorvos.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!