Külföld

2008.09.09. 12:12

<u>Lecsuknak egy életveszélyes plasztikai sebészt</u>

<b>Franciaország</b> - Négy év börtönbüntetésre ítéltek egy francia plasztikai sebészt, mert veszélyeztette páciensei életét. <em>Michel Maure</em> még az ítélethirdetés előtt megszökött hazájából, de múlt hónapban elfogták Spanyolországban.

nincs nev

Az 59 éves sebész hamis hirdetésért, csalásért és nem szándékos sérülés-okozásért kapta a büntetést. A férfi hazájából megszökött, de a spanyol hatóságok még ezen a héten kiadják Franciaországnak - olvashatjuk az Index hírportálon.

Majdnem minden páciense panaszkodott rá, hiszen elmondásuk szerint klinikáján rendkívül fájdalmas beavatkozásokat hajtott végre, közel sem steril körülmények között. Helyi érzéstelenítéssel végzett olyan fájdalmas műveleteket, mint a zsírleszívás vagy a mellnagyobbító műtét. 

A betegek többségének helyreállító műtétekre volt szüksége, mivel szűnni nem akaró fájdalomra és fertőzésekre panaszkodtak. A károsultak több ezer eurós kártérítésben részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!