Kultúra

2009.10.27. 19:07

Sorozat lesz jótékonykodásból

Bakonybél - Minden tekintetben nagy sikere volt Hobo (Földes László) múlt heti irodalmi estjének.

Győrffy Árpád

A községből és távolabbról összegyűlt érdeklődők teljesen megtöltötték a nagytermet. A műsort szervező Vásárhelyi Anzelm Szent Benedek rendi (OSB) barát köszöntőjében elmondta, hogy Cseh Tamás díszpolgárrá avatásakor ismerkedett meg a művésszel, és kapott ígéretet tőle újabb látogatásra. A látogatásból egy október 23-i rendezvény lett, amelyen Hobo ingyen vállalta a fellépést József Attila verseiből összeállított műsorával, hogy a bevételt a falu közelében lévő Szentkút-kápolna felújítására fordíthassák.

A műsorban Hobo a maga sajátos stílusában egy sokak által eddig nem nagyon ismert József Attilát formázott meg. A kétszáz főnyi közönség többszöri visszatapsolással fejezte ki elismerését a produkcióért. A siker különösen jólesett a művésznek azért is, mert mint elmondta, előző nap tizedannyian sem voltak debreceni fellépésén a jegyeladást bonyolító komputer hibája miatt.

A búcsúzáskor derült ki, hogy a mostani fellépés csak az első lehetőség volt a bakonybéli találkozásra. Hobo bejelentette, hogy a következő hónapokban több műsorral visszatér a faluba, mert többet szeretne segíteni a kápolna helyreállításában. Mint Vásárhelyi Anzelmtől megtudtuk, most  első alkalommal közel háromszázezer forint gyűlt össze a belépőkből.

December 30-án Francois Villon verseiből készült műsorát adja elő Hobo. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!