Kultúra

2010.04.06. 11:46

Sikeresen megvalósított pályázat

Veszprém - Számtalan előadássorozat, tehetséggondozó program, szakkör és tábor várja az érdeklődöket a városi művelődési központban.

Deák Dóra

Otthon a kultúrában, otthon a művészetben-közművelődés és kreatív oktatás fejlesztése Veszprémben elnevezésű projektre a városi művelődési központ és könyvtár a Művészetek Házával közösen közel 62 millió forintot nyert rendezvényekre és eszközbeszerzésre az elmúlt évben. Az elnyert támogatásnak köszönhetően számtalan program valósult már meg és több nyári tábor is várja az érdeklődöket. A rendezvények, táborok a résztvevők számára teljesen ingyenesek.

- Nagy sikerrel indult már el több foglalkozásunk, mint például a tehetséggondozó program, a táncház vagy az origami szakkör - tájékoztatta lapunkat Lakatosné Kositzky Anett igazgatóhelyettes, folytatva, hogy áprilisban újabb szakkör indul Kattints rá címmel, ahol a weboldalkészítés rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a fiatalok, valamint Dolgos hétköznapok-jókedvű ünnepek címmel, amely a népi hagyományokra helyezi a hangsúlyt. A Demokratikus jogok gyakorlása című program pedig többnyire a munkanélkülieknek nyújt segítséget.

- Nyáron több tábort is rendez az intézményünk, a Kép-es vagy rá?! táborban a filmkészítés folyamataival ismerkedhetnek meg a résztvevők, ide 15 éves kortól jelentkezhetenek a tanulók. Két hetes kompetencia-, készség- és képességfejlesztő tábor is várja a gyerekeket június végén, valamint kézműves tábor indul Mézeskalácsházikó címmel augusztusban - sorolja az igazgatóhelyettes, kiemelve, hogy a programok egy része a nagycsaládos, egyedülálló szülők gyermekeit célozza meg, ilyen az angol nyelvtanfolyam vagy a Bakonyi Betyár vándortábor, ahova akár családok is jelentkezhetnek. Itt a Bakony és a Balaton-felvidék népi hagyományait és szokásait elevenítik majd fel a táborozók.

Az igazgatóhelyettes kihangsúlyozta, immár hat éve működik a Mindentudó ház című tudományos-, ismeretterjesztő előadásorozatuk, a pályázatnak köszönhetőenazonban már havi két alkalommal tartanak előadásokat, amit olykor kiállítással és színes kiadvánnyal tesznek még érdekesebbé, emlékezetesebbé.

A Művészetek Házában kiscsoportos tehetséggondozáson vehetnek részt a középiskolások, nyáron pedig kézműves alkotótáborba várják a gyerekeket.

A rendezvényekkel, szakkörökkel, táborokkal kapcsolatos bővebb információ a VMK-ban és a Művészetek Házában kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!