Kultúra

2010.07.05. 09:40

Mindenki megbukott az érettségin két iskolában

Sepsiszentgyörgy, Budapest - Az utóbbi évek leggyengébb eredményét érték el a Kovászna megyei végzősök az idei érettségin: az előzetes eredmények szerint a tanulók több mint negyede megbukott, két iskolában pedig minden diák.

MTI

A romániai Kovászna megyében az érettségin való átjutási átlag 72,12 százalék. Gyengének számító eredmény, ami ennél is kisebb lenne néhány nagyon jó iskola diákjainak teljesítménye nélkül - írja a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes oldalán (www.3szek.ro). 

Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes Gimnázium 99,24 százalékos átjutási átlagot produkált. Ez a legjobb eredmény a megyében. A szintén a székelyföldi városban működő Bod Péter Líceum és a Református Kollégium, valamint a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai is a Nagy Mózes Gimnáziumhoz hasonló eredményt értek el.    

A megyében a leggyengébb eredményt a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar és a Gámán János Szakközépiskolában érték el a végzősök. A két iskolában egyetlen diáknak sem sikerült az érettségije.

Sepsiszentgyörgyön néhány másik iskolában is gyenge eredmények születtek. A végzősök egyharmada fejezte be eredményesen az érettségi vizsgát a Kós Károly és a Constantin Brancusi Szakközépiskolában. 

A fellebbezések elbírálása után az érettségi végső eredményeit csütörtökön hirdetik ki Kovászna megyében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!