Kultúra

2010.08.27. 17:19

Írószercsomag hátrányos helyzetű gyermekeknek

Veszprém - Három általános iskola negyven diákja 2500 forint értékben írószercsomagban részesül a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület jóvoltából.

Deák Dóra

A közelmúltban százezer forintot nyert a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület a Veszprémi Közalapítványtól, amelyből hatvanezer forintot tankönyv és írószer támogatásra fordítottak - tájékoztatta a sajtó képviselőit pénteken Molnár F. Roland, az egyesület elnöke, folytatva, további ötvenezer forint felajánlást kaptak a támogatáshoz Némedi Lajostól, az oktatási és ifjúsági bizottság elnökétől, negyvenezer forintot Márton Szabolcs megyei önkormányzati képviselőtől, amelyhez még hozzájön ötvenezer forint az egyesület saját bevételéből is.

Így 2500 forintos írószercsomagban részesülnek a Báthory, a Deák és a Dózsa iskola hátrányos helyzetű gyermekei, míg a Botev, a Cholnoky és a Gyulaffy iskolák 33 ezer forintos tankönyvtámogatást kapnak, ami gyermekenként 11 forintot jelent. Az egyesület a középiskolák közül az Ipari tanulóit támogatja harmincezer forinttal.

Az elnök kiemelte, hogy továbbra is szeretnék támogatni a középiskolások étkeztetési hozzájárulását, majd ismertette két rendezvényüket. Október 15-én a Padányiban rendezik meg a Segítsünk egymásért gálát, míg a jótékonysági gálájuknak a Lovassy gimnázium ad majd helyet november 20-án. Utóbbi gála bevételének egy részéből az árvízkárosult gyermekeket támogatja majd az egyesület. 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!