Kultúra

2010.09.24. 18:27

Kívánságkosár Veszprémből

Veszprém - Péntek dél, nem túl szerencsés időpont a programokhoz. A legtöbb ember ilyenkor még dolgozik, a rövidített műszakok sem értek véget. Ebben az időpontban nyit a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál, naponta ekkor kezdődik a Duna Televízió Kívánságkosár című műsora. Élő adás, ezúttal Veszprémből, kitelepülve a televíziós seregszemlére.

Balla Emőke

A Veszprém Aréna melletti sátorban színpad, néhány műanyag szék és a néhánynál is kevesebb néző, szerencsére mégis akad közülük olyan, aki üzenni szeretne távoli szeretteinek, családtagjainak, barátainak, munkatársainak. Őket egy szerkesztő kihívja a sátorból, a stáb kint veszi fel az üdvözlő szavakat. Ez a kívánságkosár lényege: üzenni azoknak, akik most nincsenek velünk, közben  zenéket, verseket hallgatni.

A jó ebédhez szóló magyar nóta és a cigányzene nem hiányozhat a műsorból, élőben - ifj. Sántha Ferenc és cigányzenekara játszik, ezúttal  filmzenéket. Itt van Sasvári Sándor, aki a Semmi sem változtatja meg a szerelmemet című külföldi sláger magyar változatát  adja elő, és Varga Miklós, aki az Anna Karenina című musical-opera Élni kell című dalát. Este premierjük van a Petőfi Színházban,  délben még nem látszik rajtuk az izgalom.

A Duna Televízió riporterei, Morvai Noémi, Asbóth József és Banner Géza kint, a szabadban interjúkat készítenek, az adás szerkesztői igyekeznek, hogy minden  gördülékenyen, zökkenőmentesen menjen. A csatorna első alkalommal vett részt közönségprogramon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!