Kultúra

2010.11.30. 20:49

A zene mindenkié

Nagyvázsony - Egy zenekedvelő kis csoport hétvégi beszélgetései hozták az ötletet, hogy létrejöhessen a nagyvázsonyi Élő-Zene Klub. A cél, hogy közönség elé vihessék a kevéssé ismert tehetségeket.

Kekk Sára

Ennek a klubnak a tagjai nem csupán nagyvázsonyiak, hanem több kistelepülés és város zenebarátaiból áll, akiknek munkája már egyesületté nevelte a csapatot.

2008 óta működő Élő-Zene Egyesület nem anyagi haszonszerzés céljából alakult, besorolása közhasznú szervezet. Céljuk, hogy kevésbé ismert, ám tehetséges zenekarokat vigyenek ki a nagyközönség elé. Ezzel egy részről megadhatják nekik a lehetőséget, hogy ismertté (ismertebbé) váljanak, rajongókat szerezzenek, másrészt pedig a közönség számára változatos, színvonalas élőzenei élményt kínálhatnak.

Az egyesület minden megvalósult tevékenységéhez szervezetük tagjai és támogatói önkéntes munkájukkal járultak hozzá. Az anyagi hátterüket pályázati támogatások, egyéb személyi felajánlások, valamint a tagjaik által fizetett tagdíj képezi.

Eddig négy pályázatuk is elnyerte a bírák tetszését, az ezekből befolyt pénzből több megyén belüli, illetve budapesti és debreceni koncerteket is szerveztek illetve egy sajátos fesztivált is megalkottak, Ingyen-Élő fesztivál néven.

Aktuális projektjük közé tarozik a Veszprém-Debrecen tengely nevet viselő is, melynek lényege a két város feltörekvő együtteseinek népszerűsítése. Minden hónapban két helyi és egy meghívott zenekar ad koncertet az adott város közönségének, természetesen ingyenesen.

A projektben nagy szerepet vállaltak a debreceni Rocksuli önkéntesei és tanárai is, hiszen az ottani koncertek legfőbb színhelyéül maga az iskola szolgál, emellett aktívan kiveszik a részüket a szervezésből is.

Az idei évben új székhelyre költözött az egyesület: Veszprémben nyitották meg új irodájukat, illetve próbatermüket, ahol jelenleg hat zenekar tartja próbáit. Az iroda a tagok mindennapi elfoglaltságai miatt jelenleg csak a délutáni,  esti órákban (a próbák ideje alatt) tart nyitva.

Az egyesület ajtaja mindenki számára nyitott, nem zárkózunk el senki elől, de mint minden szervezet életében és működésében, itt is az aktív és fejlődni vágyó tagok, zenekarok, zenészek támogatása az első. Ha valaki támogatást, segítséget kér lehetőségeinkhez mérten megtesszük a lehető legtöbbet - mondta el Piltman Balázs, az egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!