Kultúra

2011.01.17. 12:55

Keresztféléves képzések: több mint hatezren kerültek be

A keresztféléves képzésre jelentkező csaknem 7500 diák közül valamivel több mint hatezren kezdhetik meg új vagy újabb egyetemi, főiskolai tanulmányaikat - derül ki a felvi.hu honlapon közzétett ismertetőből.

MTI

A mesterképzésre készülők mintegy nyolcvan százaléka jutott be valamelyik bejelölt képzésre, míg az alapképzést választóknak alig harminc százaléka.
   
A keresztféléves képzések ponthatárait pénteken tették közzé.
   
A mostani keresztféléves felvételi eljárásban minden eddiginél többen nyújtottak be jelentkezést: csaknem 7500 diák összesen 15.590 helyre jelentkezett a tavaly november 15-i határidőig. A jelentkezők 71 százaléka mesterképzést választott, 15 százalékuk felsőfokú szakképzést, 14 százalékuk pedig alapképzést.
   
A sikeres jelentkezőket az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmény is írásban értesíti.
   
Azok, akik jelentkeztek, de nem jutottak be egyik, 2011. februárban induló képzésre sem, az általános eljárásban újra próbálkozhatnak: február 15-ig ők is jelentkezhetnek a szeptemberben induló képzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!