Kultúra

2011.02.25. 12:09

A pacsirta premierje a Latinovits-Bujtor Játékszínben

Veszprém - Anouilh Jeanne D'Arc (A pacsirta) című színművének premierje szombat este lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

Balla Emőke

A csütörtök esti médianapon az előadás rendezője, Kéri Kitty úgy fogalmazott: a mű olyan örök érvényű, egyetemes igazságokról szól, amelyek ma is érvényesek. Franciaországot abban az időben a széthullás, a hazugság, a lopás, az érdekek szerinti könyöklés jellemezte, a morális értékrend felborult, a gyengéket, szegényeket eltaposták, kizsákmányolták. Ha körbenézünk, ez a züllés ma is tapasztalható a világban. Ilyen környezetből indult el Jeanne d'Arc, csodát tett az emberi szívekkel, előhívta követőiből a jót.

 



A címszerepet Trokán Anna alakítja, aki elmondta: ebben a feldolgozásban az tetszik neki, hogy Jeanne dşArc alakja nem egy szoborszerű szent, hanem egy ember, egy tizennyolc éves lány, aki tele van hittel és mindig őszintén kimondja azt, amit a szívében hordoz. Közel érzi magához ezt a lányt, nyilatkozta. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!