Kultúra

2011.03.25. 18:33

Bottropi cserediákok

Veszprém - Tizenkilenc bottropi diák látogatott el városunkba, ahol a megyeszékhely nevezetességeivel ismerkedtek meg.

Szabó Zsuzsanna

A csereprogram keretében, csütörtökön érkezett tanulókat Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte a városházán. Kiemelte, Veszprémet számos kulturális, sport- és tudományos kapcsolat fűzi Németországhoz. Ezt követően néhány mondatban ismertette Veszprém történetét és főbb látványosságait.

Eich Mária, a Lovassy László  Gimnázium németnyelv-tanára, a csoport kísérője elmondta, a bottropi diákok egy hetet töltenek hazánkban, ahol magyar tanulóknál vendégeskednek. Az itthoni középiskolások még tavaly ősszel voltak kint Németországban.

A csoport és kísérőik többek között meglátogatták a veszprémi várat, a színházat, és a város más látnivalóival is ismerkedtek. A vendégeket hétvégén családi események várják, majd Pápára és Herendre látogatnak. A program további részében egynapos túrát tesznek a Balaton-felvidéken, a Balatonfüred-Tihany útvonalon, elutazásuk előtt pedig a fővárost fedezik fel.

Címkék#bottrop

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!