Kultúra

2011.03.22. 19:19

Legyek, kátrány és rinocérosz

Veszprém - Leült a kollégium nagyelőadójának mikrofonja elé és mesélni kezdett. Ez az ő igazi műfaja.

Bartuc Gabriella

Szövegei is olyan közvetlen hangot ütnek meg, mintha az olvasót is saját virtuális hallgatóságának tekintené. Aki ismeri Tolnai Ottó költészetét és prózáját, tudja, róla van szó. Kedden neki volt irodalmi délutánja a Vajdasági napok keretében Veszprémben.

Rendkívül szórakoztató nagymonológja folytán közelről és közvetlenül érzékelhettük, hogyan keletkeznek a történetei, milyen rendkívüli könnyedséggel kúszik annak "ágai és bogai" között, olyan jellegzetesen tolnais visszatérő motívumoknál kikötve mint például a legyek, a kátrány, a rinocérosz, az édesvatta kócoló és a veszprémi állatkert rózsaszín flamingói. Az orrszarvút is Veszprémhez, illetve Györgydeák György képzőművész emlékéhez kötötte, akinél rinocéroszbőrbe harapott hallgatósága nagy derültségére.

Az érdeklődők szerdán folytathatják a Tolnaival való ismerkedést, a szabadkai Kosztolányi Színház estére az ő darabját játssza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!