Kultúra

2011.05.02. 08:20

Egy éjszaka az európai kultúráért

A januárban megnyílt Európa Pont ingyenes programsorozattal ünnepli hazánk soros elnökségét május 6-án.

Matolcsi Renáta

Az eseményen több nemzet (cseh, olasz, német, lengyel, dán, osztrák, román, szlovák, portugál) kulturális intézete vesz részt, amelyek mindegyike különleges programokkal várja a minőségi szórakozásra vágyó közönséget.

Mint ismeretes, 2011 első felében Magyarország kapta meg a megtisztelő feladatot, hogy betöltse az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Az ünnepi félév nyitányaként január elején tárta ki kapuit az Európa Pont információs központ a budapesti Millenárison, amely azóta is töretlen sikerrel működik. Az új találkozóhely létrehozói az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek Egyesületével (EUNIC) közösen most egy rendhagyó eseményt álmodtak meg, amellyel még közelebb hozhatják az embereket az uniós szellemiséghez.

A különleges éjszakán a szervező intézetek számtalan koncerttel, filmvetítéssel, kiállítással, színházi és táncprodukcióval várnak minden érdeklődőt. A különböző események mindegyike segít jobban megismerni az Európai Unió sokszínűségét és pezsgő kulturális életét, mindezt közérthető, szórakoztató módon. A belépés minden programra ingyenes.

Bővebb információ és részletes programleírás a http://www.kulturalisejszaka.eu.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!