Kultúra

2011.05.09. 18:46

Elérhető természet

Kup (tt) A fiatalokat, a városiakat közelebb kell hozni a természethez. Ennek jegyében szervezett nyílt napot a Bakonyerdő Zrt. a kupi Esterházy oktatási központjába.

Tremmer Tamás

A közelgő madarak és fák napja ugyancsak kellő apropót adott ahhoz, hogy pápai diákokat csábítsanak az erdei iskolájukba. A meghívásnak 130 iskolás tett eleget, akik nagyon jól érezték magukat, s a végén már otthonosan mozogtak az erdei környezetben.

A diákok számára tartalmas programot állítottak össze, tájékoztatott Farkas Judit, a cég pályázati és kommunikációs vezetője. Szerveztek részükre tanösvény-túrát, faültetést, volt madármegfigyelés és természetismereti totó is. Mikroszkóp alatt különféle bogarakat, kullancsot vizsgálhattak. Megtanították nekik az erdei házirendet: miként kell viselkedni természetes környezetben, mit szabad tenni és mit nem az erdőben.

Természetesen a szabadtéri játék is elmaradhatatlan része volt a napnak, de vers- és prózamondó versenyt ugyancsak szerveztek nekik.

 

Idén a széncinege az év madara, a tiszafa pedig az év fája, az erdei iskolában mindkettőről hallhattak előadást, az egyiket biztosan, a másikat kis szerencsével élőben is megtekinthették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!