Kultúra

2011.06.22. 08:23

Még érdekesebbé tehetik az iskolát

Zánka - Jelentős mértékben megújult a község általános iskolájában zajló oktatómunka informatikai háttere egy uniós támogatású projekt eredményeként.

Győrffy Árpád

A közel hétmillió forintos támogatásból négy tanterembe került interaktív tábla és a hozzá tartozó projektor, hordozható számítógép a szükséges szoftverekkel. Az informatikai szaktanteremben tizenkettőre bővült a hálózatba kapcsolt gépek száma, egy új szervergépet is vásároltak a megbízható működés érdekében, az egész iskola területén kiépítették a vezeték nélküli internethálózatot, és külön számítógépes egység segíti majd a sajátos nevelési igényű gyerekek jobb felkészülését. A még használható régi gépek közül hatot a faluháznak adtak.

A fejlesztést bemutató Loch Ildikó igazgatóhelyettes, a projekt felelőse úgy vélte, hogy az új technikai eszközöknek köszönhetően jelentősen bővült a tanárok pedagógiai eszköztára. Ebben segíti őket a projekt keretében megvalósított továbbképzés is. Mint elmondta, a tananyagok egy részét ők maguk készítik, van olyan is, amit a tankönyvkiadókból kapnak, a többit pedig az interneten kutatják fel. Abban bízik, hogy az új eszközök segítségével sikerül a gyerekek számára érdekesebbé tenni az iskolai munkát.

 

Az interaktív tábla a hagyományos táblát kiegészítő, esetleg részben felváltó számítógép vezérlésű eszköz, amihez hasonlóval sokan már találkoztak a telefonok érintésérzékeny képernyőjeként - mutatta be Loch Ildikó az új technikát. Azért hívható interaktívnak, mert nemcsak a számítógép vezérli a táblát, hanem a tábla éríntésével a gépre is utasításokat lehet küldeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!