Kultúra

2011.06.06. 13:17

Tusban az igazság

Általában csak rosszalló tekinteteket kapnak, néha a "huligán" jelző is elhangzik. Pedig hét rétegen és négy keréken gurulni a legtöbbjüknek sport, hobbi, szenvedély, életforma. Jáger Attilának pedig mindezeken túl ihletforrás is.

Németh Csaba Miklós

Több mint tíz éve gördeszkázik, és ezalatt nem csak a lába mellett elsuhanó aszfaltot figyelte, hanem az utcát, az embereket, no és ezeken keresztül saját magát is. Szemlélődésének eredményeit hol animációs filmen, hol fotókon, hol írásokon, hol képregényen, de legtöbbször tusrajzokon keresztül mutatja be. "Azért tusrajz, mert ez kifejezetten az a technika, ahol az ember belefeledkezhet önnön alfájába a milliónyi kis vonalka meghúzása közben."

A Jáger Attila grafikáiból álló válogatást Tusban az igazság címmel Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban nézhetjük meg, de már csak pár napig, így nem árt igyekezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!