Kultúra

2011.07.20. 16:28

Négy évtized legendák közt

Veszprém - Negyven év a Metropolitan Operában - Egy nézőtéri felügyelő emlékei címmel írt könyvet Krénusz József és Csermák Zoltán.

Szabó Zsuzsanna

A legtöbb ember szívesen osztja meg tudását másokkal, úgy érzi, egy élet tapasztalata nem vész el, ha továbbadja azt - vallja Krénusz József, a világhírű operaház nyugalmazott nézőtéri felügyelője, aki könyvében nemcsak a magyar sikerekről számol be, bemutatja az Európában is nevet szerzett hírességeket. Csermák Zoltán segítségével egyedülálló keresztmetszetet alkotott a világ legnagyobb zenés színháza, a legendás Met életéből.

A könyv négy nagyobb egységre bomlik. Az Emlékeim mozaikja című fejezet elvarázsolja az olvasót, s maga is úgy érzi, mintha végignézte volna mindazt a 16 002 előadást, amit a diákként odakerült Krénusz, aki saját bevallása szerint a nézőtéri felügyelői kinevezéssel egy olyan álomvilágba csöppent, ahol mindennapjait a világ kulturális és gazdasági elitjével tölthette.

A sztárok mellett Krénusz könyvéből megismerhetjük a próbák hangulatát, a jegyüzérek technikáit és a fizetett tapsolókat, a klakkőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!