Kultúra

2012.03.09. 07:28

Egy egész életre szóló élmény

Veszprém - A Mojszejev táncegyüttes különleges műsorral ünnepli meg idén fennállásának 75. évfordulóját. A társulat a Veszprém Arénában is fellép a tánc szerelmeseinek nagy örömére.

Gajdos József

Több évtizede töretlen a táncegyüttes sikersorozata: a világon mindenhol telt házak várják a különleges képességű táncosok varázslatát. Az orosz társulat rajongói idén is feledhetetlen élményre számíthatnak Magyarországon. Aki már látta őket, nem győz áradozni a lélegzetelállító előadásról. A Mojszejev együttes sikere a napi több órás gyakorlásban és az aprólékosan kidolgozott koreográfiában rejlik, ami az együttes alapítójának zsenialitását tükrözi. Igor Mojszejev ugyan 2007-ben meghalt, de öröksége megmaradt, módszereit és megoldásait a tánciskola tanárai maradéktalanul megvalósítják. Az oktatók közül többen vele járták világot, hogy együtt dolgozzák ki a mesterrel a koreográfiákat. A Mojszejev társulata a válogatott táncosokból már a hatodik generációját nevelte fel. Titkuk, hogy lebontják a nemzeteket elválasztó határokat és a nyelvi korlátokat, így a tánc szavak nélkül, szívtől szívig jut el a közönséghez. Műsoruk mindenkit rabul ejt, egyszer az életben érdemes látni!


 
A Mojszejev együttes előadása március 19-én, este hét órakor kezdődik a Veszprém Arénában. Az előadásra a Napló veszprémi ügyfélszolgálati irodájában is lehet jegyet venni a Szabadság tér 15. szám alatt. Hűségkártyával rendelkező olvasóink öt százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg a belépőt a fergetegesnek ígérkező programra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!