Kultúra

2013.04.29. 13:27

Családi napok a hegytetőn

A két nap alatt közel ezer résztvevője volt a Hajag-tetőn lévő egykori szovjet katonai bázis területén harmadik alkalommal megrendezett családi napoknak a hétvégén.

Győrffy Árpád

A legsikeresebb program a 26 éve beüzemelt, de igazán nem használt titkos katonai troposzférikus rádióállomás egykori vezérlőrendszerét rejtő éjsötét bunker bejárása volt. Hogy megkönnyítsék a bejutást, az idén a rendezvény idejére kibontották a bejáratot rejtő földsáncot.

Balról Hites Viktor főszervező Szanyi Fruzsinával, és jobbról a másik tombolahúzó, Viant Fruzsina (Fotó: Győrffy Árpád)

A fentieken túl több más mellett kutyás mentési bemutató, több érdekes előadás, kiállítás, tanösvény bejárás, sárkánykészítés, tájfutó verseny, motoros és csillagászati bemutató, íjászat, játszóház és fakultatív erdőjárás, medvehagyma szedés volt még a programban. A különböző próbákat teljesítők között érdekes ajándékokat sorsoltak ki.

Ebédre az idén is gulyáságyúban főzött gulyást adtak, amit erre az alkalomra újra kibocsátott helyi valutáért, rubelért lehetett vásárolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!