Kultúra

2013.10.08. 13:41

Büszke rájuk az iskola

Veszprém - Sikeres évet zárhat a veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola, diákjaik országos tanulmányi versenyeken öregbítették az intézmény jó hírnevét.

Tremmer Tamás

Hagyományosnak mondható, hogy a veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola diákjai eredményesen szerepelnek a különféle tanulmányi versenyeken. Az intézmény igazgatója, ifj. Szathmáry Árpád arról tájékoztatott, hogy egy nyertes TÁMOP-pályázatnak köszönhetően idén tehetséggondozó programot indítottak, így több mint 80 diákot tudtak felkészíteni a megmérettetésekre. Közülük többen országos szinten is kiemelkedő eredményt értek el.
 
Az idei tanév legnagyobb eredményét Barti Henriett produkálta, aki az Országos szakmai tanulmányi versenyen pénzügyi-számviteli ügyintéző tantárgyban második lett. Emellett Kiskó Szabolccsal és Fraller Viktóriával csapatban második helyet értek el a Libra országos könyvelési versenyen. Az országos statisztikai versenyt a Nagy Nikolett, Peszmeg Csilla, Szám Dorottya, Dobosi Szalóme összetételű veszprémi közgázos csapat nyerte. A szakmai érettségi tárgyak versenyében, üzleti gazdaságtan tantárgyban országos 15. lett Tóth Krisztina. Ilisevics Bianka a Kenguru országos matematikaversenyen ért el 12. helyezést. A diákok tantestületi dicséretet kaptak, amihez az évzárón könyvjutalom társul, felkerülnek az iskola honlapjára, valamint bekerülnek az iskola 2010/11-es évről szóló írott krónikájába is.

 


 
A versenyekre ki-ki vérmérséklete szerint készült. Krisztina szerint az órákon megalapozták azt a tudást, ami kellett, Dorottya, Nikolett, Csilla viszont arról számoltak be, hogy órák után is bent maradtak az iskolában, hogy alaposan fel tudjanak készülni. Szabolcs elmondta, több diáktársa gratulált az eredményeikhez. Henriett van közülük a legkönnyebb helyzetben, hiszen ő végzettnek tekinthető, már be sem jár a suliba, és egyelőre nem is hiányzik neki az iskolapad.
 
Biankán kívül (aki 9. osztályos) mindenki végzős. Jelentkeztek egyetemre, főiskolára, de még nem tudják, merre visz tovább az útjuk, de az biztos, hogy a közgázra mindig szívesen emlékeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!