Kultúra

2014.01.14. 17:55

Jó műsorral nyitották az új évet

A Ferencsik János Zeneiskola ifjúsági együttesei idén is hatalmas sikert arattak vasárnap tartott hagyományos újév-köszöntő hangversenyükkel a szabadidőközpont sportcsarnokában.

Győrffy Árpád

A mintegy hatszáz főnyi hallgatóságot és a zenészeket, köztük a tihanyi és az almádi zeneiskola tanárait, a Ferencsik zeneiskola korábbi diákjait, a veszprémi Dohnányi zeneművészeti szakközépiskola növendékeit Csincsi Ferenc igazgató és Molnár Judit, az önkormányzat humánerőforrás-bizottságának elnöke köszöntötte.

A koncert első felében játszó Balatonfüredi Ifjúsági Vonószenekar tagjai Marc-Antoine Charpentier Te Deumának indulójára vonultak be a küzdőtérre. A két művészeti vezető, Antalné Antal Erika és T. Szabó Csilla a műsort a hatalmas térhez alkalmazkodva állította össze. Handel Sába királynő bevonulása című darabjával kezdtek, majd Puccini O mio babbino caro című szerzeménye és a Love Story című film zenéjének népszerű részlete következett.

A népszerű filmzenék mellett a múlt századi dzsesszdarabokkal is nagy sikert aratott a fúvószenekar (Fotó: Győrffy Árpád)

Somorjai József Ébresztő című művét a Balatonfüredi Ifjúsági Kamarakórussal adták elő Zsár Éva vezénylésével. A Schindler listája című film zenéjének részletében Pesti Eszter játszott fuvolaszólót, majd a fúvósokkal kiegészült zenekar az Anastasia cimű film betétdalával és Bizet Carmenjéből a Torreador dallal zárta programját. A tapsot egy könnyed zenei tréfával, az amerikai Leroy Anderson Plink, Plank, Plunk című darabjával és a Love Story-részlettel köszönték meg.

A szünet után ugyanolyan érdeklődés mellett és sikerrel folytatta a koncertet a Rojtos Norbert karnagy vezetésével játszó Balatonfüredi Ifjúsági Fúvószenekar. Steven Reineke A tűzmadár felemelkedése című darabjával nyitottak, majd a holland Jacob de Haantól a Pasadena, utána A hét mesterlövész című film zenéjének egyik részlete következett. A múlt század 30-as, 40-es éveit idéző Trumpet Blues and Cantabile című darabban Bánó Barnabás, Kecskeméti Nándor és Simon Zsófia játszott trombitaszólót. A tervezett műsort a Blues Brothers című film zenéjének egyik részletével zárták.

A közönség tőlük is két ráadást követelt ki. Sylvester Stallone első nagy filmjének, a Rockynak a zenéjéből játszották el a főtémát, majd angol népdalok fúvós átirataival búcsúztak el a hálás közönségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!