Kultúra

2016.04.01. 18:15

Dráma a színpadon! Kisdiákok mérték össze színészi tehetségüket

Ugod - Német nyelvű regionális drámafesztivált tartottak a településen. Az immár 12. alkalommal megrendezett programra az általános iskolás korosztályt várták.

Polgár Bettina

A népszerű drámafesztivál az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében valósult meg. Az idei évben kilenc német nemzetiségi nyelvoktató általános iskolából összesen tíz csoport jelentkezett, mindannyian Veszprém megyéből. A hagyományos nyitótáncot ebben az évben a homokbödögei tagintézmény negyedik osztályos tanulói, valamint az ugodi második osztályos kisdiákok mutatták be. A fiatalokat Bella Nikolett és Györgyné Keresztes Renáta tanítónők készítették fel a produkcióra.

A drámafesztiválon kilenc német nemzetiségi nyelvoktató általános iskola összesen tíz csoportja mérte össze ügyes-ségét a nagyérdemű, valaminta zsűri előtt.

A fellépő csoportokat háromféle minősítésbe sorolták be: kiváló, nagyon jó és jó kategóriába. A zsűri soraiban helyet foglalt Törökné Wenczel Anna, az ugodi iskola nyugalmazott pedagógusa, a drámafesztivál ötletének el-indítója, Pfiszterer Angelika, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának kulturális referense, Faragó Tímea drámapedagógus, Beate Dohndorf, a Neue Zeitung nevű lap szerkesztője, Wagenhoffer Kornélia, a veszprémi Német Regionális Iroda vezetője, valamint Heilig Ferenc zsűrielnök, a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnöke.

A döntéshozóknak nem volt könnyű dolguk, hiszen számos remek produkciót láthattak. A rendezvényről kiváló minősítéssel térhettek haza a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, valamint az intézmény Rőthy Mihály Kislődi Tagintézményének diákjai, továbbá a Veszprémi Dózsa György Általános Iskola és a házigazda ugodi oktatási intézet tanulói. A zsűri döntése nyomán nagyon jó eredményt értek el a nagyvázsonyi Kinizsi Pál, valamint a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola diákjai. A pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a gyulafirátóti Gyulaffy László, illetve a nemesvámosi Petőfi Sándor iskola fiataljai jó minősítést kaptak. Az eseményen az egyéni produkciókat is értékelték: díjazták a legjobb színészt, a legszebben beszélő, mozgó, valamint a legtisztábban éneklő előadót.

Az érdeklődők ez alkalommal is színvonalas, ötletgazdag produkciókat láthattak 
Fotó: Babos Petra

A kulturális program megszervezésében nagy szerepet vállalt az ugodi német nemzetiségi munkaközösség, továbbá a helyi iskola intézményvezetője, Csuka Gabriella, aki a nagy sikerre való tekintetettel hasonlóan pozitív folytatásban bízik a továbbiakban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!