Kultúra

2016.12.19. 19:52

Adventi zenés áhítat

Papkeszi - Adventi zenés áhítatot szervezett a papkeszi református gyülekezet az elmúlt hétvégén.

Balla Emőke

Advent a karácsony előtti negyedik vasárnappal kezdődik és karácsonyig tart. Jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, azt jelenti: „az Úr eljövetele”.

Advent a várakozás, a felkészülés, az elcsendesedés, az elmélyülés ideje, ugyanakkor sok helyen tartanak ilyenkor áhítatokat, így készülve az ünnepre.

A papkeszi református gyülekezet - mely novemberben ünnepelte a templom építésének 120. évfordulóját - adventi zenés áhítatot szervezett, ahol felléptek a Bocskai István Református Általános Iskola diákjai, a csetényi református egyházközség kórusa, Józsa Dalma hegedűművész-hallgató, valamint Varga Áron és Sipos Csaba orgonán.

A programon részt vevőket és a hallgatókat Eizler Csaba, a papkeszi református egyházközség kirendelt lelkésze köszöntötte.A lelkipásztor elmondta: a Bocskai István Református Általános Iskola 5. osztályosai december 21-én műsorral és általuk készített ajándékokkal lepik meg a peremartoni idősek otthonának lakóit, az iskolások így tanulják a diakónia szolgálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!