Kultúra

2010.12.27. 12:41

A kis Jézus születéséről - Mese és muzsika hangoskönyvben

Veszprém - Terescsik Eszter, Navratil Andrea és a Kobzos együttes szívet-lelket melengető hangoskönyvet készített a Parasztbiblia történetei alapján.

Révész Erika

Az Új csillagnak új királya című összeállítás fátyolszerű finomsággal adja át az őszinte, a természet szabályai szerint nevelkedett, tisztalelkű, egyenes észjárású emberek gondolatait korunk hallgatóságának. A két kitűnő előadóművész  Terescsik Eszter és Navratil Andrea  tehetségük legjavát adva énekmondóként mesélik és dalolják el a kis Jézus születésének történetét úgy, ahogyan a Parasztbiblia gyűjtései őrzik a messzi időkre visszavezethető emlékezet szerint - ezekkel a szavakkal ajánlja F. Tóth Mária, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési Főosztályának vezető főtanácsosa a hangoskönyvet gyermekeknek és felnőtteknek, amely nagyon szép karácsonyi ajándék lehet.

Terescsik Eszter, a veszprémi Petőfi Színház színésznője a mesélő a lemezen, Navratil Andrea pedig énekel. A két fiatal hölgy pár éve együtt lépett fel egy előadóesten. A fellépés olyan jól sikerült, és ők annyira összebarátkoztak, hogy elhatározták, készítenek egy összeállítást a Parasztbiblia meséiből és népdalokból. Mivel ebbe nagyon sok munkát fektettek, elhatározták, rögzítik az előadást. Felkérték kísérőnek a Kobzos együttest, és támogatók segítségével elkészítették a látványra is nagyon szép hangoskönyvet.

- Az anyaggal novemberben és decemberben többször is felléptünk Budapesten - meséli Terescsik Eszter. - Devecserben két héttel az iszapkatasztrófa előtt adtuk elő az anyagot Andreával a szakrális hét keretében. Egy nyertes pályázat által pedig lehetővé vált számunkra, hogy az összeállítást a következő évben több iskolában is bemutassuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!