Kultúra

2009.09.17. 02:28

A megújuló energiaforrásokról

Veszprém- A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán működő Energetikai Rendszerek Kutatólaboratórium workshopot szervezett a napokban.

Kiss Nikolett

A nyári egyetemre - fő témája a megújuló energiaforrások volt - a világ különböző részeiről érkeztek előadók Veszprémbe, hogy információt cseréljenek a megújuló energiákkal kapcsolatos fejlesztéseikről.

A szomszédos országok professzorai mellett amerikai tudósok is megosztották gondolataikat a workshop harmincöt résztvevőjével. Az előadások fő témája a megújuló energiaforrások, a folyamathálózat-szintézis és a folyamatfenntarthatósági index vizsgálata és alkalmazása, hátterének és folyamatának megismerése.

Szó volt a számítógépes folyamattervezésről, ezek vállalati folyamatokba történő integrációjáról. A programokat a gyakorlatban is kipróbálták a résztvevők, interaktív problémamegoldással és vitákon cseréltek tapasztalatot a rendszerekről. A program fő szervezője Jirí Klemes professzor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!