Sokrétű, varázslatos személyiség

2019.05.27. 15:49

A Petőfi Színház ismét operettfesztivált rendez

A Veszprémi Petőfi Színház második alkalommal rendezi meg az operett műfaj koronázatlan királyáról, Rátonyi Róbertről elnevezett négynapos operettfesztivált június 20-23. között.

Balla Emőke

Szeretnénk a műfajt megőrizni, a fesztiválon annak keresztmetszetét adni, Rátonyi Róbert igényességét tovább vinni, mondta Oberfrank Pál a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója arról beszélt, hogy az operett műfaját kedveli a veszprémi közönség. Büszkék arra, hogy a programmal hozzájárulhatnak a város kulturális kínálatához. Porga Gyula polgármester kiemelte, a tavaly, első alkalommal meghirdetett eseménynek is nagy sikere volt, felzárkózott Veszprém nagy fesztiváljaihoz.

Családi eseményt tervezünk, célunk, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jól érezze magát, közölte Keller János, a Rátonyi Róbert Operettfesztivál művészeti vezetője. A műfajt a gyerekkel is meg kell szerettetni, tavaly is voltak kicsik, akik végighallgatták a slágereket. Ifj. Rátonyi Róbert zongoraművész, zeneszerző családja nevében mondott köszönetet a szervezőknek, hogy az édesapja nevében fémjelzett eseményt éltetik. Ő nyitotta meg a színház előcsarnokában látható kiállítást, mely nemcsak Rátonyi Róbert, de az operett műfaj egykori csillagai – Honthy Hanna, Németh Marika, Zentai Anna, Feleki Kamill, Latabár Kálmán – életét, pályáját idézi fel, korabeli fotókkal, jelmezekkel.

A fesztivál június 20-án délután öt órakor nagyszabású, látványos ceremóniával kezdődik, melynek díszvendége Oszvald Marika Kossuth-díjas színművész. A Budapesti Operettszínház művésze úgy fogalmazott: Rátonyi Róbert sokrétű, varázslatos személyiség volt, a műfaj nagy tudója. Az operett szeretete motiválta őt, a közönség érezte a belőle áradó szeretetet. Mi is ugyanazt szeretnénk létrehozni, amit ő létrehozott, mondta.

A nyitó nap estéjén a kecskeméti Katona József Színház Állami áruház című előadását, június 21-én a budapesti József Attila Színház bemutatóját, a Csókos asszony című operettet, június 22-én a csíkszeredai Csíki Játékszín produkcióját, a Mágnás Miska című operettet láthatja a közönség. A záró napon a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel a gálaműsorban. Napközben mozgalmas és színes családi programok várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában