Kultúra

2016.03.13. 14:47

Ámulatba ejtő hangzás

Balatonfüred – A Komolyzenei esték, illetve a Tavaszi fesztivál hangversenyén a Mendelssohn Kamarazenekar előadásában Händel Messiás című művét hallgathatták meg a komolyzene rajongói.

Kekk Sára

A balatonfüredi március 15-ei ünnep és az ahhoz kapcsolódó programsorozat, azaz a Tavaszi fesztivál célja a magyar kulturális szellemi örökség megóvása és a népművészet bemutatása. Most a komolyzene rajongóit lepték meg egy különleges előadással, hangversenyén a Mendelssohn Kamarazenekar és a debreceni Kodály Kórus Händel Messiás című művét prezentálta közönségének.

Georg Friedrich Händel talán legszebb oratóriuma a Messiás. A szöveg teljes egésze a Szentírásból származik, s talán elmondhatjuk róla, hogy az egyik legszebb händeli hitvallás. A Mendelssohn Kamarazenekar nagyszerűen, finom érzékenységgel, robbanó effektusokkal, minden hangszercsoportra vonatkozóan kiegyenlített hangzással játszotta el a darabot, melyhez a debreceni Kodály Kórus pontos és ámulatba ejtő éneke tökéletes párosítás volt.

A huszonhat éve alakult veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar rendszeresen szerepel az ország hangversenytermeiben és Európa számos országában. Repertoárjuk a barokk zenétől a klasszikusokon át a kortárs muzsikáig terjed, nevükhöz ősbemutatók és hazai bemutatók fűződnek, koncertjeiken a legkiválóbb hazai és külföldi szólisták, karmesterek működtek közre.

A koncertet bemutató, minden korosztályt megszólító fesztivál műfaji sokszínűségével tartalmas időtöltést és a márciusi ifjakra történő méltó emlékezést ígér, melyet vasárnap délután a Hídemberről és más filmekről szóló beszélgetéssel folytatnak Hábermann Jenővel és Eperjes Károllyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!