Kultúra

2017.01.30. 19:20

Az operett él

Várpalota - Az örökifjú Oszvald Marika is színpadra lépett azon az újévköszöntő operettgálán, amelyet a közelmúltban rendeztek a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

Szabó Péter Dániel

A látványos jelmezekkel és forró hangulatú táncokkal fűszerezett igényes show- műsorban Kálmán Imre, Huszka Jenő és Lehár Ferenc szerzeményeit adta elő a Bálint Csaba vezetésével még 2013-ban alakult Orfeum Vándorszínpad. A közel háromórás, telt házas esten fellépett többek között Oszvald Marika, Szász Kati, és a társulat vezetője, Bálint Csaba is, aki a világhírű nápolyi dalt, az 'O sole miót énekelte el a várpalotai operettkedvelő közönségnek.

- Először vagyunk Várpalotán, s nagy örömmel jöttünk a településre, hiszen bízunk benne, hogy hagyományt tudunk teremteni az új esztendőt köszöntő gálával. A művelődési központ színházterme ráadásul teljesen beleillik az elképzeléseinkbe, olyan, mintha eredetileg ide lett volna tervezve a díszletünk - mesélte Bálint Csaba.

Az örökifjú Oszvald Marika a várpalotai közönség előtt is hatalmas sikert aratott Fotó: Szabó Péter Dániel

A társulat vezetője hozzátette, az Orfeum Vándorszínpad mottója: ahol a hagyományos operett tovább él.

- Az operett nagyon is él. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy egyre több fiatal jön el az előadásainkra. Hiszem, hogy az operett halhatatlan, ha a műfajt úgy működtetjük, ahogy azt a műfajt annak idején Kálmán Imre és társai megálmodták. Sokan megpróbálják modernizálni az operettet, ami azonban épp ellenkező hatást ér el - hangsúlyozta Bálint Csaba.

Az est sztárvendége Oszvald Marika volt, aki elmondta, számára az a legfontosabb, hogy ő és a közönség egyaránt jól érezze magát az előadáson.

- Minden előadás más a művész és a közönség részéről is. Minden dalt szeretek, hiszen azt kell átéreznem, abba kell beleélnem magam, amit éppen énekelek - tette hozzá a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő, aki - csakúgy, mint a február végéig turnézó társulat - hatalmas sikert aratott Várpalotán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!