Kultúra

2009.02.20. 03:28

Biztonsági övvel az infosztrádán

<b>Veszprém</b> - A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Veszprém megyei szervezete első szakmai napját a napokban tartotta az Eötvös Károly megyei könyvtárban.

Gaál Julianna

A tavalyi évet több mint 440 ezer forinttal kezdte, majd ehhez az év során közel 470 ezer forintot gyűjtött a 89 tagot számláló egyesület - hangzott el a szakmai napon. A bevétel nagy része tagdíjakból, kisebb része támogatásokból gyűlt össze. 

Az összegből többek között az évente megrendezett vándorgyűlés regisztrációs díjait, valamint előadói honoráriumokat, internettanfolyamot finanszíroztak. A tavalyi programokról és az ez évi tervekről Sárköziné Sárovits Hajnalka, az egyesület megyei elnöke tartott beszámolót.

A közalkalmazotti törvény változásairól, a közalkalmazottak jogállásának szabályozásáról, valamint a jogszabályok buktatóiról szólt dr. Horváth Sándor Domonkos, a győri városi könyvtár igazgatójának előadása. 

Bakos Klára,
a Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke az egyesület jogszabályalkotásban betöltött érdekvédelmi szerepéről beszélt.

Biztonsági övvel az infosztrádán címmel a gyermekek biztonságos internetezése érdekében készült projektről tartott előadást Mayer Diána, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkatársa és Szilágyi Bernadett, a Microsoft Korlátlan lehetőségek elnevezésű programjának menedzsere. 

Az előadás után Mayer Diána és Bakos Klára egy-egy számítógépet adott át 16 községi könyvtár részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!