Kultúra

2011.04.18. 12:17

Egy női idom is virág

Veszprém - Megéheztem és igyekszem jól lakni a színekkel - mondta minap megnyílt kiállításán a Káptalanfüreden élő és alkotó Kelemen Marcel képzőművész legújabb, Virágom, virágom című tárlata kapcsán.

Matolcsi Renáta

A színhelyül szolgáló Bezerédi Galéria nem csak egy-egy festő számára ad bemutatkozási lehetőséget, hanem a helyi művészek egyik találkozóhelye is. Negyedévenként mindig új képek kerülnek fel a falakra, ezúttal Kelemen Marcel színpompás, legfőképpen rétegelt lemezre készített virágos alkotásait csodálhatta meg a művészetkedvelő közönség.

- Már gyerekkoromban is virágokkal voltam körülvéve, a mai napig csodálattal tölt el a természet. Amerre csak járok, lefényképezem, lerajzolom, vagy épp leírom, ha látok valami szépet, ezek az alapjai, előzményei a festményeknek.
A képzőművész elmondta, volt két és fél év az életében, amikor egyáltalán nem vett a kezébe ecsetet. – Abbahagytam egy időre, hogy rájöjjek, megáll-e az idő, ha nem festek, de nem, nem állt meg. Úgy gondolom, akkor kell csinálni valamit, ha az nélkülözhetetlen, engem pedig odavezetett az élet, hogy folytassam – tette hozzá.

 



A képeken a sokféle élénk szín és virágforma mellett a női idomok is megjelennek, hiszen mint ahogy azt tanárként is dolgozó művész elmondta, a virág és a nő termékenységi szimbólumként is értelmezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!