Kultúra

2010.05.07. 13:54

ELTE állásbörze: háromezer látogató, aktív nyelvtudású fiatalokat kerestek

Budapest - Mintegy háromezer hallgató látogatott el az Eötvös Loránd Tudományegyetem kétnapos állásbörzéjére, a kiállító cégek elsősorban aktív nyelvtudással és jó kommunikációs képességekkel rendelkező fiatalokat kerestek - közölte az egyetem pénteken az MTI-vel.

MTI

A szervezők a csütörtök zárult börze mérlegét megvonva kiemelték: a kiállító cégek elsősorban aktív nyelvtudással, megalapozott ismeretekkel, jó kommunikációs és prezentációs készséggel rendelkező, innovatív gondolkodású fiatalokat kerestek. A szakmai ismeretek mellett a munkaadók sok esetben kompetenciák és képességek alapján kívánták megismerni potenciális új munkatársaikat, így azoknak a végzős hallgatóknak is lehetőségük nyílt az érvényesülésre, akik munkaerő-piaci szempontból kevésbé népszerű szakokon végeztek.

A betöltendő állások között volt többek közt informatikus, pályázatíró, projektmenedzser asszisztens, kontroller, ügyfélkapcsolati munkatárs. Kerestek még szoftverfejlesztő, koordinátor, HR munkatárs, pénzügyi munkatárs, logisztikus, szociális munkás, gyógypedagógus és katonai légijármű-vezető pozícióra is dolgozókat. A kínált kezdő fizetés bruttó 120 ezer és bruttó 350 ezer forint között alakult.

A munkaadók és a szervezők kifejezetten pozitívan értékelték, hogy nemcsak az ELTE hallgatói, hanem más nagy egyetemek, így többek közt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem diákjai és végzettjei is ellátogattak az ELTE Állásbörzére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!