Kultúra

2011.03.28. 16:22

Finnországba utazik a nyertes

Veszprém - Lappföld fővárosába utazhat a gyerekek számára kiírt pályázat nyertese.

Balla Emőke

A "Hogyan vannak jelen a gyermekek jogai az életemben" című pályázat nyertese - édesanyjával együtt - egy hétvégét tölt Lappföld fővárosában, a partner település meghívására és költségére. Az UNICEF programok sorában a testvérváros Rovaniemi és a Finn Nagykövetség felhívására a veszprémi, ajkai tanulók is lehetőséget kaptak a pályázat elkészítésére. Közel ötven pályázat érkezett. A diákok munkáját a Finn Nagykövetség szakértő zsűrije értékelte, a legjobbaknak díjat és ajándékot adományozott.

A fődíjat Kiss Kevin Jeremi (Gyulaffy László Általános Iskola, Rovaniemi város ajándéka) és Fehér Dóra (Veszprém város ajándéka) nyerte. A Finn Nagykövetség és a Finnagóra díjait Jáger Zsombor (Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola), Simon Annamária (Vetési Albert Gimnázium), Szabó Réka (Rózsa Úti Általános Iskola) és Varga Janka (Kossuth Lajos Általános Iskola) vehette át. Fair play díjat kapott a Kossuth Lajos Általános Iskola, további jutalmat Egyed D. Thyra (Botev iskola), Csabai Kristóf (Botev iskola), Rothweil Luca (Botev iskola), Stadler Helga (Botev iskola), Rontó Krisztina (Deák Ferenc Általános Iskola), Keö Vanda (Deák iskola), Torma Klaudia (Deák iskola), Szilágyi Áron (Dózsa György Általános Iskola),  Nagy Eszter (Botev iskola), Regenye Imre (Ipari Szakközépiskola és Gimnázium), Dobos Eszter (Botev iskola), Kiss Annamária (Kossuth iskola), Kiss Dóra Viktória (Simonyi iskola), Németh Virág (Deák iskola) kapott.

Címkék#Finnország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!