Kultúra

2014.06.11. 11:53

Hangversenykórus lettek

Ajka - Az Ajkai Napok keretében rendezett Megyei Kórustalálkozón Hangversenykórus minősítést kapott az Ajkai Pedagógus Női Kar.

Az Éneklő Magyarország minősítő hangversenyt a művelődési központban szervezte az intézmény és a Magyar Kodály Társaság - tudtuk meg Bábics Valéria igazgatótól. A fellépő kórusokat és a közönséget Utassy István, a Humán és Népjóléti Bizottság elnöke köszöntötte. A zsűriben Vadász Ágnes karnagy, a KÓTA főtitkára, dr. Kerekesné Pytel Anna tanár, karnagy, a KÓTA Ifjúsági Bizottságának tagja és Nagy Tiborné Nyári Ágnes, a Magyar Kodály Társaság Dunántúli Tagszervezetének titkára bírálta a kórusokat.

A Jubilate énekkar Hartinger Nándorné karnagy irányításával és Vörös Jánosné zongorakíséretével lépett színpadra, különlegesen érzékeny, finom hangzással, igényes, szép összeállítással. Az újonnan alakult Cantabile Vegyeskar Szalainé Eisenágel Erika vezetésével ez alkalommal mutatkozott be először nyilvánosan. A debütálás ígéretesre sikerült az érzelmileg megkapó műsorukkal. A tavaly negyven éves jubileumát ünneplő, gálakórus minősítéssel rendelkező Padragi Bányász Férfikar Grőberné Adorján Renáta és Kanyárné Grünvald Petra karnagyokkal az élen egy nagyon érett, mély és gazdag repertoárt mutatott be. A tőlük megszokott lendülettel,virtuozitással és gyönyörű hangszínnel énekeltek.

Hangversenykórus minősítést kapott az Ajkai Pedagógus Női Kar a hétvégi minősítő hangversenyen (Fotó: Györkös József)

A minősülő kórusok közül a Paloznaki Vegyeskar jól szerkesztett, nagyszabású műsorral készült a különleges alkalomra Szabó Lajos karnaggyal és Óriás Imréné zongorakísérővel. A találkozót az Ajkai Pedagógus Női Kar műsora zárta Petheő Balázsné és Cserháti Csilla dirigálásával és Vörös Jánosné zongorakíséretével. A évtizedeken át tartó elhivatott műhelymunka mára egy igazi női kari hangzást eredményezett. A színvonalas repertoárban a belsőleg felépített, érzelmekben gazdag, széles ívek a művekben nagy hatással szólaltak meg.

A kórus minden tagján átsütött a zene szeretete, az együtt éneklés öröme és szenvedélye. Az össszhangot, a remek, nagyívű összeállítást, magabiztosságot a KÓTA által adható, legmagasabb minősítésű hangversenykórus elismeréssel jutalmazta a zsűri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!