Kultúra

2017.04.02. 13:15

Húsvétváró családi délelőtt Pápán a Pegazus Színházban

Pápa - Nyuszisimogató, tojásfestés, keresztrejtvény, kézműves-foglalkozás és számtalan játék várta a közelgő húsvét apropóján a Pegazus-pincében az aprónépet.

Polgár Bettina

Végh Zsolt, a Pegazus Színház társigazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, a családi napok sora ugyanakkora múltra tekint vissza náluk, mint maga a színház. – Mindig nagy öröm új arcokat és régi ismerősöket is felfedezni a hozzánk ellátogató gyermekek és felnőttek között – hangsúlyozta a társigazgató, aki kifejtette, legutóbb a húsvét köré csoportosították családi napjuk programjait.

Az esemény alkalmával a gyerekek egy új oldalát ismerhették meg a teátrumnak, szabadon bejárhatták a tereket és mindeközben rengeteget játszhattak. Kézműves-foglalkozás és húsvéti témájú keresztrejtvény egyaránt várt a fiatalokra, akik emellett húsvéti díszeket készíthettek, illetve tojást pingálhattak, a nyuszisimogató pedig idén is hatalmas népszerűségnek örvendett.

– Húsvéti kalácsot is kóstolhattak a gyermekek, ha megéheztek, ami egy ilyen munkás délelőttön igazán elkerülhetetlen – tette hozzá mosolyogva Végh Zsolt. A résztvevők megtekinthették a társulat Koffermesék II. című előadását is, valamint húsvéti négypróbán mutathatták meg ügyességüket.

A vidám délelőttöt interaktív játék zárta, mely során a tavaszról, a virágokról és az állatokról beszélgettek a Pegazus Színház tagjai a kicsikkel, továbbá énekeltek és bábot készíttettek az esemény vendégeivel.

Végh Zsolt elmondta, az Aladdin lesz a harmadik bábszínházi bérletes bemutatójuk, ami az utolsó az évadban. Ezt először április 10-én láthatja majd a nagyérdemű. – Fontos számunkra, hogy mindig klasszikus értékrenddel bíró meséket vigyünk színre, amikkel szórakoztatni és nevelni is tudunk. Lényeges, hogy ezt különböző nyelvezettel tegyük.

A magyar népmesék ízig-vérig érezhető, bennünk élő nyelvezete után legutóbb a Hamupipőkével visszanyúltunk egy klasszikus világba, ami más modort és szövegstílust képviselt. Az Ezeregyéjszaka meséiből választott Aladdin színpadra vitelében pedig mindenképpen megjelenítjük a jelmezekben, a bábokban és a díszletekben az egzotikus indiai világot – magyarázta a Pegazus Színház társigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!