Kultúra

2011.05.16. 16:28

Kapj el, ha zuhannék!

Budapest - Ákos ismét bizonyította, hogy van akkora varázsló, hogy tízezer ember azt csinálja, amit ő akar. Ha úgy akarja, tapsolnak, lelkesednek, vagy nevetnek. Mindezt erőlködés nélkül, könnyedén, ahogy az a nagy profikhoz illik. Lemezbemutató koncerten jártunk.

Németh F. Bernadett

Akkor azért az Ákos-rajongók ütője megállt egy pillanatra, amikor arról beszélt, hogy "ha át kell adnom egyszer a stafétát...", de szerencsére a mondat - a duett eléneklése előtt - úgy folytatódott, hogy akkor Janicsák Vecának adná át. No de ne rohanjunk ennyire előre, nézzük, hogy épült fel Ákos monumentális produkciója, a Katona imája a Papp László Sportarénában.
 
Profin, mint említettük. Hihetetlen, hogyan volt képes a hangmérnök és csapata megcsinálni, de megcsinálták: úgy behangosították a hatalmas csarnokot, hogy abban még a legvájtfülübbek sem találhattak hibát. A kisebb kivetítők ugyan a hátsó, felső sorokban már nem annyira voltak élvezhetők, de a hasonló koncertekhez képest ebben is újat hozott Ákos. A színpad mellett, oldalt két kisebb falnyi méretű vásznon a színpadi jelenetek, mögötte egy 350 négyzetméteresen a filmek futottak. A számok alatt az adott dal videoklippje, vagy egy másik film pergett. A továbbiakban meghagynánk a műszaki részletek felkutatását a kockáknak, legyen elég annyi, hogy Ákos saját bevallása szerint éppen kétszer annyi robotlámpát használtak, mint egy Rihanna-koncerten. Mindehhez lenyűgöző fényorgiát komponált a műszaki stáb. 
 
Nem mintha ezek nélkül ne lett volna meg az alaphangulat. A közönség már az új dalokat is együtt énekelte a sztárral, a régiekért pedig különösen hálás volt a koncert végén, amikor is az ülő szektorban felállva tomboltak, hogy aztán Az utolsó hangos dallal köszönjenek el.
 A koncertet a szabálytalan alakú színpad alól előbújva kezdő Ákos úgy játszott közönsége lelkén, mint hegedűművész a Stradivárin: nagy hozzáértéssel, sok szeretettel (a koncerten jelenlévő szülőatyjának küldte A fénybe nézz című dalt) és humorral (az ilyen koncerteken az a jó, hogy ritkán hallott számokat is lehet játszani, ennek például nem tudom, mi a címe, mondta).
 
Ákos mellett kitartanak régi hívei, akik már családostul jöttek el a világsztárokat idéző lemezbemutatóra, ami nem kis szó, hiszen a jelek szerint a zenész több generációt is meg tud szólítani. S ha valóban zuhanna, ezrek kapnának utána.

Címkék#ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!