Kultúra

2009.12.16. 13:39

Karácsonyi néptáncgála

Veszprém - A karácsonyi ünnepekre hangolta a közönséget a Honvéd Bakony Táncegyüttes és az Apte Táncegylet műsora a Hemóban.

Deák Dóra

A téli ünnepkör jegyében zajlott az Akik elérték ez karácsony napját című kétrészes néptáncgála, ahol a Honvéd Bakony Táncegyüttes és az Apte Táncegylet, valamint azok utánpótlás csoportjainak előadásában a karácsonyköszöntő, a regölés és kántálás mellett a Kárpát-medence szinte minden területéről láthatott a közönség táncokat.

Egyedivé tette az estet, hogy az együttesek folyamatosan váltogatták egymást és több táncnál előfordult, hogy vegyesen álltak a táncosok a színpadon, amelyre eddig nem volt példa.

Simon Gábor, a Honvéd Bakony Táncegyüttes művészeti vezetője, az est házigazdája elmondta, több mint száz ember vett részt a karácsonyi műsor készítésében, amellyel az volt a céljuk, hogy advent időszakában ráhangolják az embereket az év legszebb és legmeghittebb ünnepére. A műsor közös karácsonyi dalok éneklésével ért véget. A gálán a Tegnap zenekar működött közre.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!