Kultúra

2011.04.27. 08:48

Kiválóan teljesítettek

Zánka - Kiválóan szerepeltek a zánkai diákok az országos szakiskolai közismereti tanulmányi verseny Nyíregyházán megtartott döntőjén történelemből.

Győrffy Árpád

Ebből a tantárgyból az idei tanévben 1111 tanuló nevezett a versenyre, az iskolai fordulóból régiónként 20-20 tanuló került a székesfehérvári regionális döntőbe. Az Egry József Középiskola, Szakiskola tizedikes diákjai, a veszprémi Krein Márk és a pápai Kovács Dávid az első, illetve a harmadik hely megszerzésével onnan is továbbjutott az egy héttel ezelőtt tartott országos döntőbe.

Nyíregyházán egy esztergomi diákkal hármasban képviselték a közép-dunántúli régiót történelemből. Az országos döntőbe jutott 20 tanuló a kétnapos küzdelem első napján szóbeli, másnapján írásbeli fordulón mérte össze tudását. Amíg az iskolai forduló a kilencedikes szakiskolás anyagra épült, a regionális és az országos döntőn már a tizedikes tananyagból is fel kellett készülni. Az országos döntőn Krein Márk a 8. helyen, Kovács Dávid a 17. helyen végzett.

 


 
Az idei évben ez már a második országos sikerük volt. Március közepén a két egrys diák egy harmadik osztálytársukkal, Kalmár Krisztiánnal megszerezte az Örökségünk '48 történelmi és állampolgári vetélkedő második helyét is a szakiskolás kategóriában. Mindhárom diák felkészítő tanára Tarnóczai Géza volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!