Kultúra

2017.01.11. 22:01

Múlt és jelen helyi értékei

Tapolcafő - Megjelent a Tapolcafői kalendárium második kötete. Az első kalendárium két évvel ezelőtt nagy sikert aratott, és a kedvező fogadtatás nyomán igény mutatkozott egy új könyvre, amely a Tapolcafőhöz kapcsolódó történetek, riportok mellett naptárat, vetési és ültetési rendet, keresztrejtvényt, valamint számos fotót tartalmaz.

Polgár Tibor

A 2017-es Tapolcafői kalendárium bemutatásán Bali Istvánné, a kiadványt gondozó Tapolcafői Kertbarát Kör elnökségi tagja köszöntötte a helyi művelődési házat teljesen megtöltő jelenlevőket. A kötetet Somogyi Zoltán, a kalendárium szerkesztője, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke mutatta be. Mint mondta, a könyv címlapján az Örvény-tó látható, a hátsó borítón pedig a tapolcafői Goda kéményseprő dinasztia tagjai lettek megörökítve.

A kalendáriumot Somogyi Zoltán mutatta be az érdeklődőknek
Fotó: Polgár Szilárd

A kalendárium előszavát Áldozó Tamás, Pápa polgármestere írta. A közel kétszáz oldalas kötetben a teljesség igénye nélkül megtalálható-ak kertműveléssel kapcsolatos tanácsok, humoros karikatúrák, keresztrejtvény, tudáspróba, naptárak, bölcs igazságok, illetve Tapolcafő múltjáról, jelenéről szóló sok-sok izgalmas, érdekes, különleges történet és riport, fotókkal gazdagon illusztrálva.

- A 2015-ös Tapolcafői kalendárium 150 példányban jelent meg. Ez kevésnek bizonyult, újra kellett nyomtatni a könyvet, aminek végül a duplája fogyott el. A mostani kiadvány megjelenését a pápai önkormányzat támogatta, a könyv szerkesztése nyár elején kezdődött és szeptember végéig tartott - nyilatkozta a Naplónak Somogyi Zoltán, aki néhány különleges írást is kiemelt a 2017-es kalendáriumból.

- Nagyon érdekes a település történetéről szóló első írásos emlék, valamint a neves tapolcafői személyekről szóló cikkek. Már a soron következő kalendáriumba is vannak ötleteink, hiszen helyhiány miatt néhány történet kimaradt a mostaniból - jegyezte meg Somogyi Zoltán.

A Tapolcafői Kertbarát Kör elnökétől megtudtuk, hogy civil szervezetük hét éve alatt ez a 22. kiadványuk. Ezek között vannak falinaptárak, kártyanaptárak, képes- és emléklapok is. A mozgalmas évet maguk mögött tudó tapolcafői kertbarátok legközelebbi összejövetele 2017. január végén lesz, akkor a következő fél év programját beszélik majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!