Kultúra

2017.09.02. 15:25

Ősztől újra vár a francia társalgási klub a veszprémi könyvtárban

VESZPRÉM Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban 2009-ben indult Francia klub rendezénysorozathoz többféle esemény, rendszeres program kapcsolódik, ezek egyike a Francia Társalgási klub, amely idén szeptembertől újra fogadja a francia nyelvre és kultúrára nyitott érdeklődőket.

Leitner Vera

- Azok az emberek, akik már kikerültek a közoktatásból, de valaha már tanultak francia nyelvet, szívesen idézik fel ismereteiket, illetve foglalkoznak a nyelvvel. Ők és a diákok az elsődleges célközönségünk a Francia klub programjain, amelynek részeként szerveztünk már kiállítást, író-olvasó találkozót, a francia nyelvű belga filmnapok egy vetítését hoztuk el Veszprémbe, de a Népek meséi program keretében tartottunk idegennyelvű meseolvasást is.

 

- A programsorozat részeként jött létre a francia társalgási klub, mivel az évek során többen jelezték, hogy volna igény egy ilyen közösség megalapítására, mivel az emberek szívesen beszélnének franciául, így 2017 áprilisában indult útjára a társalgási klub, amelyet a Lovassy László Gimnázium tanárával, a francia-német nyelvszakos Melanie Wrede tanárnővel közösen tartunk - mondta el megkeresésünkre Kenyeres Ildikó, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár munkatársa, aki ismerője és maga is nagy kedvelője a francia nyelvnek, kultúrának. A klub szervezőjeként kifejtette, minden érdeklődőnek hasznos lehet a részvétel, hiszen akik kevés nyelvismerettel rendelkeznek, azok számára is tanulságos hallani a szavakat, részt venni a beszélgetésben. Mindig csapódik a társasághoz új ember, de például külföldiek is vettek már részt a klub alkalmain, akik szívesen gyakorolják a nyelvet. Az első őszi alkalomra a szervezők minden korosztályt és minden nyelvi szintet szeretettel várnak 2017. szeptember 6-án, szerdán 17 órakor a megyei könyvtár 3. emeleti közösségi terébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!