Kultúra

2010.04.12. 10:37

Sok a jó matekos a megyében

Székesfehérvár - A Zrínyi és a Gordiusz matematikaversenyek országos döntőjét április elején rendezték. Veszprém megyéből tizennyolc tanuló kapott meghívást a döntőre, akik közül többen kiemelkedően teljesítettek.

Gaál Julianna

Az első forduló alapján az iskolákat is rangsorolták, Veszprém város három iskolája is a legjobbak között szerepelt. A Deák Ferenc Általános Iskola az ország második, a Kossuth Lajos Általános Iskola az ország ötödik legeredményesebb általános iskolája lett 2600 tanintézmény közül.

A Deák iskola a legeredményesebb vidéki iskola kupáját is megnyerte, a Lovassy László Gimnázium pedig elnyerte az ország legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma címet és a vándorserleget.

A legjobb egyéni helyezések a következők: a 3. évfolyamon 9834 tanuló közül Csizmadia Botond, a Deák iskola tanulója 13. helyezett lett, az 5. évfolyamon 9554 tanulóból Radnai Bálint pedig 1. helyezést ért el, ő a várpalotai Rákóczi Telepi Tagiskola tanulója, felkészítő tanára Gerstmárné Takács Beatrix.

A 6. évfolyamon 8429 tanuló közül Nagy Kartal 1. helyezett lett, ő a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, felkészítője Nagyné Czaun Marianna, Stark Patrícia, a veszprémi Rózsa úti iskola tanulója 11. helyen végzett.

A 7. évfolyamon 8223 tanulóból Rothweil Anna a 14. helyen végzett, ő a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola diákja, a 12. évfolyamon pedig Benyó Krisztián, a Lovassy gimnáziumból 5. helyezett lett. Őt Tolnerné Csörgő Veronika és Varga Vince készítette fel a versenyre.

Pongrácz Vivien, a veszprémi Közgazdasági szakközépisola tanulója ugyanezen az évfolyamon 6. helyezett lett. Felkészítői: Benyovics Ágnes és Kópházi Ferenc voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!