Kultúra

2012.09.18. 16:17

Száztíz éves a Csillagvár Waldorf Óvoda

Veszprém - Egyhetes programsorozattal ünnepli fennállásának száztizedik évfordulóját a Szent István úti Csillagvár óvoda, melyben húsz éve nevelnek Waldorf-módszerrel.

Varga Ibolya

Az évfordulókat egyhetes rendezvénysorozattal ünneplik, szeptember 24-28 között kézműves foglalkozásokkal várják azokat, akik egykor az intézménybe jártak. Naponta 16-18 óra között tölthetik az idejüket a mai óvodásokkal, szüleikkel és az óvónőkkel. Hétfőn a nevelők, kedden a szülők kézműves műhelyében lehet például gyöngyöt fűzni, nemezelni, ékszert, vagy színes kavicsképet készíteni. Szerdán Pappné Rácz Ildikó csuhéfonó népi iparművész, csütörtökön és pénteken Nemes Ferenc fafaragó, népi iparművész műhelyében lehet ellesni a szakmai fortélyokat.

Szeptember 29-én, Mihály-napon délelőtt tízkor az egyik veszprémi hotelban kezdődik az ünnepség, fél tizenegykor Király kis Miklós címmel az óvónők báboznak. Tizenegykor Fenyő Ervin Waldorf-pedagógus Ember és világ címmel tart előadást felnőtteknek, fél egytől könyvvásár kezdődik. Kettőkor a Csillagvárban a kiállítás nyílik az óvodáról, aminek anyagához a szervezők szívesen fogadnak régi fotókat, emlékeket. A megnyitó után a Csillagvár mai életéből vetítenek képeket. Kettőtől fél hatig találkozások, beszélgetések helyszíne lesz az óvoda, a kertben zeneszóval, miközben a kemencében megsül Mihály cipója. Este hattól fél nyolcig az Artemisz Euritmia-Színpad előadása kezdődik hotelban. Az euritmia olyan mozgásművészet, ami segít kifejezni az érzelmeket, feldolgozni a külvilágból érkező impulzusokat, jótékony hatással van a lélekre és testre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!