Kultúra

2015.12.23. 16:09

Gyerekkórusból alakult a Vokál

Veszprém Város Vegyeskarának Vokál kórusa egyik legsikeresebb szakaszában van, több kiemelkedő rendezvényen, koncerten szerepelt a közelmúltban.

Balla Emőke

Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya a felnőtt énekkar mellett hosszú évek óta vezeti a kóruscsalád sikeres ifjúsági együttesét, a Vokált is. Amikor szükségessé vált a fiatalítás, akkor határozták el a kórus vezetőségével, hogy elindítják a mostani, háromgenerációs nevelést. Erdélyi Ágnesre bízták a gyerekkórust, belőlük alakult a Vokál. Aki megszereti az éneklést, valamilyen formában biztosan megmarad a zene mellett.

A városi vegyes kar Vokál kórusa advent második vasárnapján a bazilikában énekelt, Erdélyi Ágnes karnagy vezetésével
Fotó: Golarits Miklós

A kórus idén is több fellépésen vett részt. A fiatalok tavasszal bemutatkoztak a Gizella-napokon, a Simonyi-matinén, a Csermák-napokon és a kóruscsalád nyárköszöntő családi hangversenyén a Hangvillában. Augusztusban Veszprém német testvérvárosába, Passauba látogattak el, ahol a Szent István-dómban, az orgonakarzaton énekelhettek a misén. A Vokál kórus ősszel közreműködött a hagyományos zenei világnapi koncerten a Lovassy gimnáziumban, a megnyitó műsorát színesítették az első alkalommal megrendezett Pannon UniFest nemzetközi kulturá-lis fesztiválon és versenyen a Pannon Egyetemen. Többen a Hallgatók a Művészetért Egyesület produkciójában, az István, a király rockopera koncertfeldolgozásában szerepelhettek. A kórus advent második vasárnapján a Szent Mihály-székesegyházban misén énekelt, de fellépett a Csermák Antal zeneiskola karácsonyi műsorában és Veszprém Város Vegyeskarának karácsonyi koncertjén is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!