Kultúra

2017.05.10. 16:50

Sokszínű a Petőfi Színház jövő évadának műsorterve

Bob herceg, Holt költők társasága, Isten pénze, Kurázsi mama és Életrevalók – színes a Veszprémi Petőfi Színház jövő évadának műsorterve.

Balla Emőke

Jól fogadta a közönség a Petőfi Színház idei évadát. A legnagyobb siker A király beszéde című színmű, ez katartikus pillanatokat szerzett, mondta Oberfrank Pál.

Az igazgató ismertette a következő évadot, melynek első bemutatóját már próbálja a társulat. A Bob herceg című operettet Bozsó József állítja színpadra, a királynő szerepére Kállay Borit kérték fel, fiát Dósa Mátyás alakítja.

A rendező közölte, azt szeretné, ha nívós szórakoztató előadás születne, a veszprémi társulat az elmúlt években  több  zenés darabot mutatott be színvonalasan. Kállay Bori örömmel vállalta a feladatot, noha a veszprémi színészeket nem ismerte. Országosan ismert vidéki színésznőként jellemezte magát. Nagy várakozás van benne a veszprémi romantikus, szórakoztató előadással kapcsolatban.

A Bob herceg című operett premierje szeptember 29-én lesz. Az évad második nagyszínpadi bemutatója november 3-án a Holt költők társasága című dráma, melyet Funtek Frigyes rendez.

Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi Isten pénze című musicalje karácsonyi témájú, az ünnep előtt, december 15-én lesz a bemutató, Hargitai Iván rendezi, az előadás a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal koprodukcióban valósul meg.

Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámájának főszerepére Börcsök Enikőt hívta meg az igazgató, a darabot Funtek Frigyes állítja színpadra, a  premier 2018. februárjában lesz.

Az évad utolsó bemutatója az Életrevalók című igaz mese, a budapesti Játékszín produkciója, Hirtling Istvánnal és Vadász Gáborral a főszerepben, Horgas Ádám rendezésében.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben látható majd Meszléry Judit, valamint Lukács Sándor önálló estje, a Jövőre veled, ugyanitt című vígjáték, a Szerettem őt című romantikus színmű Szilágyi Tiborral és Györgyi Annával, végül Szabó Magda Az őz című színműve.

A legkisebbeknek a Rigócsőr királyfi című mesemusicalt, a Hamupipőke című táncmesejátékot és a Bonbon matinét ajánlja a színház, a felső tagozatosoknak Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című darabját, mely magyarországi ősbemutató, valamint Az ördögbe!!! című zenés magyar népmesét.

A tavalyi „Opera Veszprémben” kezdeményezés jövő év júniusában folytatódik: a Veszprém Arénában egy nagy produkciót, a színházban kamaraoperákat terveznek. A Veszprémi Petőfi Színház idén is meghirdeti a gyereknapot és a Bérletek éjszakája rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!