Névadójára emlékezett a Fekete István iskola

2020.01.28. 07:00

Vidékről is neveztek az ajkai prózamondó és szépolvasó versenyre

Prózamondó és szép­olvasó versennyel kezdődött január 23-án a Fekete István-hét ünnepi rendezvénysorozata.

Tisler Anna

Az ötödik-hatodik osztályosok helyezettjei

Fotó: Györkös József/Napló

A Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium mindkét korábbi intézményegysége megtartotta hagyományait, így Fekete Istvánról és Vörösmarty Mihályról is minden évben megemlékeznek. Az irodalmi versenyre az ajkai intézményeken kívül vidékről is érkeztek nevezések.

A 3–4. évfolyamon hét versenyző között dőlt el a sorrend. Ők még kívülről mondták el a választott szöveget. A győztes a Fekete-Vörösmarty iskola harmadikosa, Strudl Dominika lett, akinek felkészítő tanára Nagyné Kiss Krisztina volt. A második és harmadik helyezést az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola diákja szerezte meg, Ravasz Olivért Sziverné Schnöller Andrea, Horváth Annát Nagyné Tóth Tímea készítette fel.

Az idősebbeknek szépolvasó versenyt hirdettek meg. A legnépesebb, 5–6. osztályosok mezőnyében, ahol 13 nevező volt, öt helyezést állapított meg a zsűri.

Az ötödik-hatodik osztályosok helyezettjei
Fotó: Györkös József/Napló

Legjobb lett Schreithoffer Erik, (Borsos-iskola, felkészítő tanára Vaczkó Andrea), második helyen végzett Hosszu-Jaloveczki Hunor, (Fekete-Vörösmarty, Csordás Gyöngyi), Kamondi Donát (Borsos, Vaczkó Andrea) harmadik lett, a negyedik és ötödik helyezés a szervező iskolában maradt, Földing Ádám (Csordás Gyöngyi) és Fekete Adrienn (Bálintné Lipp Terézia) kapta. A

7–8. osztályosoknál a legjobb helyezést Katona Dávid (Fekete-Vörösmarty, Stumpf Marianna) érdemelte ki, második lett Tróbert Zénó (Fekete-Vörösmarty, Cserháti Csilla), a harmadik helyen Dávid Eszter (Devecseri iskola, Horváth Csabáné Treiber Ildikó) végzett.

A gimnazistáknál az első helynek Henc Laura (Horváth Csabáné Treiber Ildikó) örülhetett, másodikként Holczer Blanka (Csordás Gyöngyi) végzett, a harmadik helyezést Riba Ádám (Horváth Csabáné Treiber Ildikó) szerezte meg, mindketten a szervező iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!